GÜMÜŞLÜK 19. ULUSLARARASI KLASİK MÜZİK FESTİVALİ 12.08.2022

ANTAL ZALAI – CEMİL YENER GÖKBUDAK KONSERİ

12.08.2022 SAAT: 21.00
Gümüşlük/ Koyunbaba- Myndos Antik Taş Ocağı

Gümüşlük 19. Uluslararası Klasik Müzik Festivali, bu akşam Gümüşlük/ Koyunbaba- Myndos Antik Taş Ocağı’ nın büyülü sahnesinde Macar keman virtüözü Antal Zalai ve genç yeteneğimiz, değerli piyanistimiz Cemil Yener Gökbudak ile unutulmaz bir gece yaşattı.
Konserin keman sanatçısı Macar Antal Zalai için efsanevi Rus kemancı Igor Oistrakh, “Mükemmel bir teknik, güzel geniş ton, gerçek müzikal incelik ve olgunluğun yanı sıra asil bir kişiliğe sahip olağanüstü bir kemancı” diye söz ediyor.
David, Igor ve Valery dede, oğul ve torun Rus – Sovyet keman dünyasının unutulmaz ailesinin üyeleri. Yıllar öncesinde torun Valery Oistrakh festivalimize konuk olmuş ve Eklisia’da biz seyircilere unutulmaz bir keman şöleni yaşatmıştı. İşte o aileden birisi Antal için bu ifadeleri kullanıyor. Ama Antal Zalai de söylenenleri fazlasıyla kanıtlıyor.

Cemil Yener Gökbudak’a gelince o zaten bizden biri. Onu seyircilerimiz 2015 yılından tanıyorlar. O zaman daha küçüktü. Geçen gün Festival Merkezinde karşılaştık. Beni tanıdın mı diye sordu. Tanımadım. Tanımadığımı söyledim. Ben dedi, Yener. Yener dedim sen çok büyümüşsün. Hele bu saç, bu sakal. Nasıl tanıyabilirim… Zaman geçiyor ve gençler büyüyorlar. Fizyonomileri, morfolojileri değişiyor. Buna paralel olarak akademik bilgi ve becerileri de gelişiyor. Kariyerlerinde önemli basamakları emin adımlarla çıkıyorlar. Yener 5 yıl önce eğitimini sürdürmek üzere Moskova’ ya gitti, halen Çaykovski Konservatuvarında eğitimini sürdürüyor. Konservatuvardaki Türk ve Rus sınıf arkadaşlarını sordum. Başarıları bizleri mutlu etti. Yener bu arada Dame de Sion’da yapılan bir müzik yarışmasında da birinci oldu. Ona ödülünü ve sertifikasını Festivalimizin sanat danışmanı Gülsin Onay vermişti. Bu genç yeteneğimiz, piyanist Yener Gökbudak Rusya’dan yıllar sonra ülkemize geldikten sonra Bodrum’da ilk kez sahne aldı. Daha dün bu festivalde masterclass alırken şimdi öğrencilere dersler veriyor. İşte gurur bu. Keman öğrencilerine piyano ile eşlik ediyor.

Bu akşam şölen Fransız besteci Cesar Franck başladı, ardından yine bir Fransız besteci Maurice Ravel, Cigan müziği…
Verilen aradan sonra Rus besteci Tchaikovsky izledi.
Ve, kemancı ve kompozitör Fritz Kreisler Viyana havasını yaşatan eserlerini dinleme olanağına kavuştuk.
Bis olarak seslendirilen Edward Elgar keman için yazılmış salut d’amour / aşka selam harikaydı. Derler ya, hani, yemede yanında yat…!

NOT: Bu geceki konseri eşim Mine Polat ve benim adıma düzenleme inceliğini gösteren Festival Ekibine ben ve eşim bize bu onuru yaşattıkları için teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Gecenin programı :
C. Franck: Violin Sonata in A major
M. Ravel: Tzigane —–
P.I. Tchaikovsky: Meditation op. 42/1 P.I.
Tchaikovsky: Valse Scherzo
F. Kreisler: Caprice viennois, Schön Rosmarin, Liebesleid, Liebesfreud

Gerçekten çok güzel bir keman piyano şöleni idi. Önce sanatçılarımıza, sonra Festival ekibine sonsuz teşekkürler. Yeni bir konserde buluşmak üzere sağlıcakla kalın sevgi içinde ve müzikle yaşayın. Her zaman olduğu gibi konser sırasında çektiğim kısa, tadımlık videoları da 3 bölüm halinde yayınlıyorum.

Yorum bırakın:

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.