ANAHTARI DOĞRU YERDE ARAMAK

ANAHTARI DOĞRU YERDE ARAMAK

Bir insan en iyi bildiği işi yapar. Size de ancak işini iyi yapan o insanlar yol gösterebilir, yardımda bulunabilir.

Örneğin saçınız sakalınız uzamış ve siz de tıraş olmak istiyorsanız bir berbere gidersiniz. Berber de size hoş geldin der belki bir çay ikram eder sonra da en iyi bildiği işi yapar, sizi tıraş eder. Berberin bu işi yapmasıyla siz daha güzel, daha yakışıklı olursunuz.  Berbere parasını öder ve teşekkür eder ayrılırsınız.

Başınız veya dişiniz ağrıdığında ise gözünüz başka şey görmez, hemen bir hekimin kapısını çalarsınız.

Karnınız acıktığında bir lokantaya, ayakkabınız eskidiğinde bir ayakkabıcıya koşarsınız.

Dünyada neler olup bitiyor diye merak ettiğinizde ise bir jeolog, biyolog, sosyolog veya benzer işlerin eğitimini almış kişilere gidersiniz yahut da onların yazdıklarını okursunuz.

Din, tabu, kutsallar, günah ve sevap gibi işler için her toplumda din insanları vardır. Bunlar da sizin kafanızdaki sorulara kendilerine göre cevaplar ararlar, bulurlar. Din görevlileri de sizin için en iyi yaptıkları, yapmakla yükümlü oldukları işleri yaparlar ve sizleri öteki dünyaya hazırlarlar.

Bu dünyada daha iyi yaşamak için değil de gelecek, öteki dünyaya hazırlanmak isterseniz o zaman işinin ehli olan kişiye yani din insanlarına gidersiniz.

Gördüğünüz gibi bunların hepsi sizin özgür seçimlerinize bağlı. Ancak benim söyleyebileceğim küçük bir şey var O da:

Siz önce ne istediğinize karar verin, dişiniz mi ağrıyor, tıraş mı olacaksınız yoksa sinemaya mı gideceksiniz, yok hayır ben bunların hiçbirini istemiyorum öteki dünyayı istiyorum mu diyorsunuz, birine karar verin.

Bunlardan birine karar verdikten sonra işiniz kolaylaşıyor. Ama sakın yanlış bir adrese gitmeyin. Dinsel bir konuda bir ayakkabıcıya gitmeyin o din insanı gibi dini bilmez, dinden anlamaz. Pasta almak için berbere giderseniz berber size nereden pasta bulup versin, veremez. Çok ısrar ederseniz kırpık saçlardan bir pasta yapar verir. O da sizin karnınızı ağrıtır. Din işleriyle görevli insanlar da ayakkabı yapamazlar. Ayakkabı yapmak için onlar bir eğitim almamıştır.

İşin özü, sözün kısası herkes eğitimini aldığı, en iyi yaptığı işi yapmalı başka işe burnunu sokmamalıdır. Din insanları din işleriyle öteki dünya ile kafa yormalı bu dünya işlerine karışmamalıdır. Aynı şekilde bilim insanları ve sanatçılar da, din işlerine karışmamalı kendi bilim ve sanat dünyasındaki ödevlerini yapmalıdır. Bizler de sorunumuzun çözümü için yanlış yerlere, terzi yerine din görevlisine gitmemeliyiz. 18.12.2023

aCp

Yorum bırakın:

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.