VEEE … İNSAN İNSANI YARATTI !

VEEE … İNSAN İNSANI YARATTI !

Bizler, yok efendim (ve) tanrı kadını yarattı, erkeği zaten daha önceden yaratmıştı gibi harika tezler üzerinde tartışırken, tartışmadan önce boğazlaşırken birileri dünyanın bir köşesinde sessiz sedasız bir haltlar karıştırmaya başlamışlar. Darwin dedeye de nanik göstermişler.
Weizmann Bilim Enstitüsü ve Cambridge Üniversitesi’ndeki Bilim İnsanları Sperm ve Yumurta Kullanmadan Yapay İnsan Embriyosu Üretti!.
-Ajanslar-
Bu embriyoyu yoktan var edenler hiç kuşkumuz olmasın onu besleyip büyütürler. Büyüttükleri bu insanlar yarın değil ise ertesi gün bize kardeş , ağabey abla olacaklardır.
Dünya nüfusu azmış gibi şimdi bir de bunlarla uğraş.
*
Konu bu kadarla kalsa iyi. Bu yeni insanlar bizim gibi yurttaş olacaklar mı? Bunların yurttaşlık hakları olacak mı? Fabrikalarda, işliklerde benim işimi elimden kapacaklar mı?
Sahi bunlar oy kullanacaklar mı? Oy kullanıp kendilerine yönetici seçecekler mi?. Onların yaptığı yasalara biz mi uyacağız, bizim yaptığımız yasalara onlar mı uyacaklar? Onların, hak, hukuk, adalet, ahlak, etik, özgürlük., namus, dürüstlük falan kavramları, bizimki gibi mi olacak yoksa çok farklı içerikler mi olacak? Onların bir aileleri olacak mı? Cinsiyet anlayışları nasıl olacak? Sen bizdensin veya değilsin, yahut bizim düşündüğümüz türden sin veya değilsin diye ayrımcılık yaparlar mı?
Yahu yapay zeka falan derken bas bayağı doğal, etten kemikten bize rakip ama soyunu sopunu bilmediğimiz bu insanlar yarın bizleri buralardan sürerlerse ne yapacağız? Nerelere gideceğiz, gidebilecek miyiz?
Bu insanların milliyetleri, dinleri falan olacak mı? Şu anda var olan ulus devletler ve ulus aşırı devletler, dinler, din adamları ne yaparlar hiç düşündünüz mü? Düşünmemişsinizdir. Yarın geç olmadan düşünün derim. Düşünelim. İş ciddi. En azından aramızdaki uyuşmazlıkları, çekişmeleri bir gözden geçirelim.
Arkadaşlar, son 50 yılda dünyamızda çok şey değişti, değişiyor. Değişim katlanarak hızlanıyor. Değişmeyen ve daha da şiddetlenen hıslarımızı, hasetlerimizi, kıskançlıklarımızı, kin, nefret, yalan, talan, dolan gibi duygularımızı, yanlışlarımızı artık düzeltelim. Bilimin sesine kulak verelim. Yapay, verimsiz, incir çekirdeğini doldurmaz basitlikte, küçük gevezelikleri, zevzeklikleri bırakalım ve geleceğe odaklanalım.
Henüz laboratuvar karnında büyümekte olan yeni insan kardeşlerimizle bari şimdiden aramızı bozmayalım…

21. yüzyıl dünyalılarından bir kişi

23.09.2023

aCp

Fotoğraf açıklaması yok.

Yorum bırakın:

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.