GÜNAYDIN

GÜNAYDIN

Günaydın, pazar gününüz düşündüğünüz gibi güzel olsun veya düşündüğünüzden de güzel olsun.
Siz de benim gibi bugün ne yapsam diye mi düşünüyorsunuz? Duygularınıza aklınızdan biraz daha fazla yer verin. Hayalleriniz ile hobilerinizin sarmaş dolaş olmasına olanak sağlayın. En çok istediğiniz ama bir türlü yapma fırsatı bulamadığınız şeyleri yapın. Bu şey kitaplığınız rafında ayırıp da okuyamadığınız bir kitabı okumak olabilir. Örneğin, kente yakın bir yerde dere kıyısında geçen yıl tam bu aylarda çiçek açmış bir ağacı ziyaret etmek de olabilir. Yahut evde bozulan bir aleti oğlunuz veya kızınızla birlikte onarmak da olabilir. Ufaklığı antrenmanda seyretmek de olabilir. Aklınıza hangisi yatıyorsa onu yapın. Birlikte yapın. Ama hangisini seçerseniz seçin onu gülerek yapın. Aman ne olacak diye söylenmektense bunu veya şunu yaparsak daha iyi olacak diye düşünün.
Bazıları var parası yok, yapabileceği şeyler sınırlı, biliyorum. Bazıları var, onlar özellikle son 20 yılda eline geçirdikleri zenginliği ne yapacaklarını bilemiyorlar. Ya güzelliği birilerine sipariş ediyorlar, lütfen bana şu kadar liralık güzellik gönderin diyorlar veya ne yapsam ne yapsam diye can sıkıntısından ölüyorlar. Hepsi de feslerimizin üzerine birer pahalı taş koydurtsak nasıl olur acaba, diye tasalanıp duruyorlar. Kimileri kırk tabaklı kahvaltı sofrası hazırlatıp komşusuna nispet yapmayı planlıyorlar.
Hepiniz özgürsünüz, istediğinizi yapabilirsiniz. Bunda bir kuşku yok. Aslında özgürlüğünüz cebinizdeki veya cüzdanınızdakiler ile sınırlı. Bunu söylemezseniz de herkes biliyor, hatta en iyisini siz biliyorsunuz. Ama bazı şeyler var para ile olmuyor. Hatta o para bazen söylediğim şeyleri yapmanıza engel bile olabiliyor.
Benim söylediğim hiç hesap kitap yapmadan sevdiğinize sımsıkı sarılmak. İçinizdeki sevgiyi açığa çıkarmaktır. Uzunca bir süre görmediğiniz birisine bir merhaba demektir. Yine, yeniden sevmektir. Hayata bir kez daha aşık olmaktır.
Bunu yapmaya kalkışırsanız, eminim akşam olduğunda “zaman ne çabuk etti, hafta tatilini bir gün daha uzatsalar, ne olur sanki” diyeceksiniz…
07.05.2023
aCp

Yorum bırakın:

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.