GENÇLİK – YAŞLILIK

GENÇLİK – YAŞLILIK

Bu iki fotoğrafa iyice bakalım. Birinde güçlü kuvvetli, sağlıklarının zirvesinde, becerileri mükemmel iki genç diğer fotoğrafta yaşı kemale ermiş, gözlerinin feri kaçmış, yataktan kalkmaya mecali kalmamış bir hanım.
Lütfen yaşlılarımızı yalnızca anneler babalar günlerinde değil fırsat buldukça veya bir fırsat yaratarak daha sık ziyaret edelim. Onların hallerini hatıralarını soralım. İhtiyaçları varsa onlara yardımcı olalım. Gençlerimize bilgi ve yeteneklerini geliştirecek ortam ve olanakları sağlayalım. Çocuklarımıza anaokulları ve kreşler yapalım. Onların çağdaş, sorgulayıcı, araştırıcı, irdeleyici gençler olarak yetişmesini sağlayalım.
Sevgili arkadaşlar:
Seçimler yaklaşıyor. Politikacılar onu giydin, bunu çıkardın, şuna inandın buna inanmadın gibi anlamsız şeylerle uğraşıyorlar. Onların bize vadetmesi gereken şeylerin türban mürban değil anaokulu, kreş, huzurevi olduğunu, okul ve spor kuruluşları olduğunu hatırlatalım, bize bunları sağlayacaksınız, işimizi, aşımızı ekmeğimizi büyütecekseniz oy isteyin diyelim. Bizim ahlakımıza jandarma olacaklarına halka karşı dürüst ve adil olmalarını isteyelim. Programlarında, seçim bildirgelerinde bunlar yoksa onlara oy vermeyelim.

Yorum bırakın:

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.