TEKNENİN DELİĞİ

TEKNENİN DELİĞİ
Nikola bir adamdan teknesini boyamasını ve üzerine de güzel bir resim yapmasını istedi. Boyacı, ressam Aleksey boyalarını ve fırçalarını getirdi, tekne sahibinin isteği üzerine boya yapmaya başladı.
Teknenin bordasına tasarladığı resmi yaparken küçük bir delik fark etti ve o deliği sessizce onardı. Boyamayı ve resmi bitirince de karşılığı olan ücretini aldı ve gitti.
Ertesi gün tekne sahibi Nikola, boyacı Aleksey’in dükkânına gitti ve teşekkürlerini bir kez daha ilettikten sonra tekneyi boyamak için önceki gün ödediğinden daha yüklü bir çeki ona uzattı.
Ressam şaşırdı. Dedi ki; Ama dedi.
“Tablo için siz bana para ödediniz, efendim!”
“Ama bu, yaptığınız resim için değil. Bu teknedeki bir deliği onardığınız için… “
“Oh! Ama, bu sadece küçük bir hizmetti… Bu kadar küçük bir şey için bana bu kadar yüksek ödeme yapmaya değmez. “
“Sevgili arkadaşım, anlamıyorsun. Sana ne olduğunu anlatmama şimdi, lütfen izin ver:
Senden tekneyi boyamanı istediğimde bu delikten bahsetmeyi unuttum. Tekne kuruyunca çocuklarım tekneyi almış ve balık tutmaya gitmişler. Onlar teknenin gövdesinde bir delik olduğunu bilmiyorlardı.
Çocuklarım tekne ile göle açıldıklarında ben yoktum.
Eve geldiğimde ve tekneyi alıp göle açıldıklarını fark ettiğimde artık çaresizdim, çünkü teknede bir delik olduğunu o zaman anımsadım.
Elimden bir şey gelmiyordu ve ben onların dönüşünü büyük bir korku, kaygı ve endişe ile bekledim.
Balık avından onlar sağ salim döndüklerinde onların gülen yüzlerini tekrar görmenin beni ne kadar rahatlattığını ve ne çok sevindiğimi, sevincimin sınırsızlığını lütfen hayal edin.
Sonra tekneyi inceledim ve deliği senin tamir ettiğini gördüm, anladım.
Şimdi yaptığın şeyin ne kadar önemli ve yaşamsal olduğunu anlayabiliyor musun? Çocuklarımın hayatını kurtardın!
Senin “küçük” dediğin o muazzam iyiliğin karşılığını ödeyecek kadar param yok.
Lütfen bu çeki kabul edin.
#
Yaşamınız boyunca küçük bir iyiliğiniz, bir teknenin bordasında açılan küçük bir deliği onarmanız kim bilir kaç kişinin yaşamını kurtaracaktır.
Belki bu iyiliğiniz, sıradan bir eyleminiz sizin için önemli olamayabilir veya başkaları tarafından önemsenmeyebilir yahut da hiç fark edilmemiş olabilir. Lütfen siz doğru olduğuna inandığınız şeyi yapmaya devam edin.
İyilik yapın, salın denize, yaptığınız bir iyilik, göstereceğiniz bir sevgi, bir güler yüz bu gün olmazsa yarın döner gelir size…
20.07.2022

Yorum bırakın:

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.